Telefon

+47 936 65 459

E-post

kontakt@relaxyogastudio.no

Neste planlagte kurs

Mandag 2. Mai kl 1730-1830

MediYoga (medisinsk yoga) er en rolig og skånsom form for yoga som er testet i studier for å trygt kunne utføres av de fleste- og særlig for deg med noen helsemessige utfordringer. Mediyoga

Hvem kan delta på Medisinsk yoga?

Er du redd du er for gammel, stiv, eller uerfaren til å delta på yoga? Du er ikke alene! Mange som kommer til oss tror at de er for stive eller gamle til å begynne med yoga. Det kunne ikke vært mer feil! MediYoga er laget nettopp for at også de som har noen helsemessige utfordringer kan delta. Alle øvelsene gjøres med utgangspunkt i den enkeltes kapasitet og evne.

Til vårt studio kommer deltakere i alle aldre for å prøve MediYoga- felles for mange av våre kunder er at de ønsker en yogaform som er enkel, som kan gi bedre bevegelighet og sirkulasjon i kroppen og mer ro i sinnet- uten at det blir for avansert fysisk.

Veldig mange finner veien til MediYoga fordi de ønsker å finne ro og overskudd under eller etter en krevende periode i livet. Flere er også henvist fra lege, fysioterapeut eller psykolog, for å styrke og balansere kroppens egne ressurser.

Hvorfor MediYoga?

Ved hjelp av pust og rolig bevegelse aktiveres den parasympatiske delen av nervesystemet. Når kroppen på denne måten reguleres til hvilemodus, vil sirkulasjon til hud, fordøyelsesorganene, slimhinner osv prioriteres, slik at kroppen kan restaurere og fornye, stram muskulatur og bindevev slipper opp spenninger og både kropp og sinn kobles ut av «stress modus». Tankene blir roligere. Å være i ro, kjenne etter hvordan det oppleves i kroppen, gi kroppen tid og tillit er for mange i dag uvant, men en treningssak som man ganske raskt merker god effekt av.

Meditasjon i seg selv er et godt verktøy for å redusere stress, styrke konsentrasjon, klarne tankene, økt bevissthet, bedre søvn og mindre smerter. Som en del av et yogaprogram kan meditasjonen gi en enda dypere effekt av yogapraksisen. Det finnes hundrevis av forskjellige meditasjoner, og du vil lære mange forskjellige i løpet av våre MediYoga kurs. Rett og slett fordi vi alle er forskjellige og har forskjellige behov og preferanser, og det finnes så mange gode teknikker! I løpet av ett yogakurs vil du derfor lære deg flere- gode verktøy som du så har med deg i din egen yogaverktøykasse til bruk når du måtte ha behov.

Et enkelt og effektivt verktøy for stressreduksjon

Ønsker du deg en fredfull og enkel treningsform som kan hjelpe deg å redusere effektene av for mye stress? Mange i dag lever med et høyt stressnivå, enten det kommer av livssituasjon eller fysiske utfordringer. Effekten av for mye stress kjennes godt i kropp og sinn. Rastløshet, slitenhet, dårlig søvn, nedsatt konsentrasjon, spente muskler, smerter, stivhet, dårlig fordøyelse, uro mm. En ukentlig dose med MediYoga kan være en god investering; både studier og erfaring fra våre mange hundre elever viser at MediYoga kan gi bedre søvn, mindre stress, mindre smerter og mer ro.

Dette kvalitetsstempelet har ført til at MediYoga benyttes i helsevesenet i stadig større grad. Blant annet tilbys MediYoga ved en rekke sykehus og helseinstitusjoner både i Norge, Sverige, Danmark og USA som et supplement i rehabilitering og forebygging av flere sykdomstilstander. Du kan lese mer om forskningen på MediYoga her.

«Flere studier viser at yogaprogram utarbeidet av MediYoga kan hjelpe hjertepasienter i rehabiliteringen, og at det kan gi positive effekter ved stress, høyt blodtrykk og ryggsmerter.» mediyoga.no

En deilig enkel yoga, som du kan utføre på stol om nødvendig, og som byr på en god variasjon av programmer. Alt fra veldig korte, rolige programmer til litt mer aktive, fysiske programmer- men alltid med fokus på rolige bevegelser i takt med pusten. Alltid med like stort fokus på ro og konsentrasjon, oppmerksomt nærvær og vennlighet til egen kropp. I tillegg har vi også egne kurs med ekstra fokus innen tema som mange ønsker å optimalisere: Graviditet, Stress og Søvn.


Intervju med vår kollega – lege, forsker og mediyoga terapeut Ivana Hollan, PhD om medisinsk yoga og hvordan mediyoga kan hjelpe ved stress: